Első lépések, felmerülő kérdések

Mikor és hol lesz a gólyatábor?

A GyógyMatek GT minden évben Bodajkon van, és ez idén sem lesz másképp. A Bodajki Falutáborba már-már hazajárunk. Az idei gólyatábor augusztus 15-18. között lesz megtartva. Színes program vár Titeket, nem éri meg kihagyni. További információkat, régebbi táborokról képeket a www.gyogymatekgt.elte.hu weboldalon találhattok.

Hogy jutok el a Bárczira?

A Bárczi épülete az Ecseri úton található. A 3-as metró és a 3-as villamosok megállnak az Ecseri úton, így nagyon közel van az épület a megállókhoz. A metróaluljáróból feljössz, neked szemben található egy templom az út másik oldalán. A templomtól balra már meg is pillanthatod a csodás épületet, amely szinte az otthonoddá fog válni. :) A 3-as villamos pedig a templom előtt áll meg.bárcziépülete

Mi minden található a suli közelében?

A sulitól nem messze található Burger King, Mc Donald’s, Spar, Lidl, Betűbazár könyvesbolt (ebben a könyvesboltban tudsz majd többek között megvenni olyan könyveket is, amire a képzés során szükséged lehet), Pálma söröző, Nemzeti Dohánybolt, Kínai kisétterem, Fornetti, Pizza King, Pékség, Párszázas bolt, KÖKI bevásárlóközpont 3 metrómegállóra a sulitól, a Corvin Pláza pedig 4 megállóra. 😉

Van-e büfé a suliban?

Igen, találhatsz a suliban büfét, ahol meleg ételek közül is válogathatsz, illetve vehetsz szendvicset, kávét és sokféle finomságot. Emellett van kávéautomata is az épületben, valamint egy konyha, ahol megmelegítheted az otthonról hozott ételedet. Ehhez nem kell mást tenned, csak elkérni a konyha kulcsát a HÖK Irodából, és letenni egy diákigazolványt/ideiglenes diákigazolványt.

Hogy tudok diákigazolványt igényelni?

El kell menned a lakhely szerinti vagy bármelyik másik okmányirodába, ahol fényképet készítenek Rólad, és aláírás mintát is kell adnod. Az okmányirodában kapsz egy vagy több papírlapot, az egyiken rajta lesz a „NEK azonosító”, amely feltétlenül szükséges a diákigazolvány igényléséhez. A NEK- azonosítót tartalmazó papírlapot gondosan őrizd meg! A http://neptun.elte.hu oldalon belépve a bal oldali „Adatok” menüben a „személyes adatok” menüpontra kattintva a „személyi adatok fülön a “Oktatási azonosító” mellett egy 11 jegyű számot kell látnod. Amennyiben a mező üres, úgy még nincsen azonosítód, így nem tudod elkezdeni a diákigazolvány igénylését. Az igénylést a szorgalmi időszak első napjától kezdve tudod megkezdeni. A Neptunba belépve az Ügyintézés menü, Diákigazolvány igénylés menüpont alatt indíthatod majd el igénylésedet. A diákigazolvány 2016. január 1-jétől ingyenes.
Forrás/további hasznos információk: https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-Diakigazolvany

Mi az a gyűjtőszámla?

Az ELTE Magyar Államkincstárnál vezetett alszámla, amelyről a befizetések az utalás közleményének adatai alapján a Neptunban vezetett gyűjtőegyenlegedre kerülnek. A gyűjtőszámla száma: 10032000-01426201-01120008
Forrás/további hasznos információk: https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-Penzugy

Hogyan utaljak a gyűjtőszámlára pénzt?

Annak érdekében, hogy a befizetés egyértelműen azonosítható legyen és megérkezzen az alszámlára, az alábbi adatok helyes megadása szükséges.
– Fontos, hogy a közlemény az „NK- (tehát „en” „ká” „kötőjel”) karakterekkel kezdődjön!
– A „Neptun kód” helyére a 6 karakterből álló Neptun kódodat kell írni, amennyiben betűk is szerepelnek benne, azokat nagy betűvel add meg!
– A „az átutalni kívánt összeg”-nél pedig add meg azt a tetszőleges összeget, amivel a Neptunban lévő egyenlegedet fel szeretnéd tölteni.

  • Utalás indítása magyar bankszámláról:

Kedvezményezett:                                          Eötvös Loránd Tudományegyetem
Kedvezményezett bankszámla száma:       10032000-01426201-01120008
Közlemény:                                                      NK-Neptun kód
Összeg:                                                              az átutalni kívánt összeg

  • Utalás indítása külföldi bankszámláról:

Kedvezményezett:       Eötvös Loránd Tudományegyetem
IBAN:                             HU22 1003 2000 0142 6201 0112 0008
SWIFT:                          MANEHUHB
BIC:                                HUSTHUHB
Devizanem:                   HUF
Közlemény:                   NK-Neptun kód
Összeg:                          az átutalni kívánt összeg

A gyűjtőszámlára az átutalni kívánt összeg néhány nap alatt érkezik meg.
Forrás/további hasznos információk: https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-Penzugy

 

Amíg nincs diákigazolványom, tudok kérni ideigleneset?

Igen, tudsz kérni. Ehhez be kell menned a Questura irodájába (Cím: 1056 Budapest,  Királyi Pál utca felől nyíló ügyfélszolgálati kapu), ott kérhetsz egy ideiglenes igazolást. Figyelj oda, nem örökké érvényes. Amennyiben az érvényessége lejárt, és még nincs kész a diákigazolványod, újra tudsz kérni ideigleneset.

Hogy találom meg a Questura irodáját?

A Questura irodája a Ferenciek terénél található. A suliból a Ferenciek terét a 3-as metróval tudod megközelíteni, de megáll ott több busz is. Ha feljössz a metróaluljáróból, csak pár métert kell sétálnod. 😉 Érdemes előre időpontot foglalni, mivel szeptemberben sokan járnak az irodába. Ezt a qter.elte.hu oldalon az időpontfoglalás fülnél teheted meg. Ezen az oldalon megtalálod a Questura nyitva tartási idejét is.

questura

Honnan tudom, hogy már kész a diákigazolványom?

Figyelemmel tudod kísérni, milyen státuszban van a diákigazolványod. Ezt a https://igenyles.diakigazolvany.hu/ oldalon tudod követni. Az igénylés nyomkövetőbe be kell írnod a diákigazolványod számát, amit az ideiglenes diákigazolványodon megtalálsz.

Miután kész a diákigazolványom nincs más teendőm?

De, van. Érvényesíteni kell, matricát kell rá kérned. Mindezt a Questura irodájában teheted meg. Bemész, ha előre foglaltál időpontot, akkor aszerint kérsz sorszámot, ha nem foglaltál, akkor megnyomod a diákigazolvány-érvényesítés gombot, és megvárod, míg sorra kerülsz. A diákigazolványodat majd minden félév elején érvényesítened kell.

Van-e teendőm, ha már az ELTE egy másik karán van diákigazolványom?

Amennyiben több karon tanulsz egyszerre, abban az intézményben kell igényelned a diákigazolványt, ahova először felvettek. Itt fel kell, hogy tüntessék a másodlagos intézményt is.

Mikor lesz a beiratkozás?

A beiratkozás nappali tagozaton 2016. szeptember 7-én, szerdán, levelező tagozaton augusztus 26-án lesz, a szakirányú továbbképzéseseknek pedig szeptember 2-án a Bárczi épületében, a C/105-ös teremben. A részletes időpontokról a www.barczi.elte.hu/index.php/oktatas/tanulmanyi-osztaly/576-beiratkozas/1268-beiratkozasi-idopontok-2 weboldalon tudtok tájékozódni. Azt, hogy mit kell hoznotok magatokkal a beiratkozásra, megtaláljátok a http://barczi.elte.hu/index.php/oktatas/tanulmanyi-osztaly/576-beiratkozas/1269-beiratkozasi-tajekoztato-2  oldalon.

Másra nem lesz szükségem a beiratkozás napján?

De, igen. Szükséged lesz egy fehér kesztyűre. Hogy minek is a fehér kesztyű? A tanévnyitó során dr. Zászkaliczky Péter, a dékán úr egyetemi polgárrá fogad majd benneteket, és fehér kesztyűben fogtok vele kezet. Ha van fehér kesztyűtök, érdemes többet hozni, és kölcsönadni az évfolyamtársaitoknak. Ha nincs, pár száz forintért tudtok szerezni egy egyszerű fehér szövetkesztyűt drogériákban, pl. Rossmannban, DM-ben is.

Leave a Reply