Ismerd meg a Seniorokat

Kedves Gólyák!

Ismerjétek meg az idei Seniorokat és büszke Seniorkoordinátorukat:

Marton Réka – Seniorkoordinátor

1Kukucs, sziasztok!

Réka vagyok, örökmozgó Bárczis, amolyan mezítlábazós, pörgős fajta, szeptemberben kezdem a negyedik évemet. Teljesen céltalanul kerültem ide 18 évesen, a tipikus „azt sem tudom mi legyek” gondolatokkal, de sikerült megtalálnom a helyem. Olyannyira, hogy már első évesen jelentkeztem Seniornak s két évig boldogítottam a beérkező évfolyamokat ebben a szerepben! Rengeteg mosolygós leendő gyógypedagógust ismertem meg, s bár én dolgoztam a Gólyákért, mégis iszonyat sokat kaptam tőlük a közös programok, beszélgetések során.

Ezekből az élményekből merítve, tapasztalataimat felhasználva működök most Seniorkoordinátorként, azaz igyekeztem a tavaszi félévben minél sokrétűbben felkészíteni a Seniorokat az érkezésetekre, s továbbra is én fogom össze a munkájukat. Emiatt kevesebbet fogtok velem találkozni, de ha mégis látjátok elsuhanni a rasztáimat valamerre, bátran állítsatok meg, szívesen segítek, beszélgetek!:)


Bagyinszki Dalma – Senior

2

Halihó, Dalma vagyok, másodéves hallgató a Bárczin, autizmus spektrum pedagógiája és pszichopedagógia szakirányokon. Előfordul, hogy a döntések meghozatala, nem megy a leggyorsabban, viszont aztán úgy érzem nem is alakulhattak volna a dolgok ennél jobban és éppen így volt ez akkor is, amikor az egyetemi jelentkezés határideje előtt rátaláltam a Bárczira, ami végre megfogalmazott mindent, amit kerestem. Nem szeretek otthon ülni, általában mindig tartok valahova, pörgök, egyetem mellett dolgozom és rengeteg időt töltök a barátaimmal, a kiskutyámmal, na meg a 2 éves unokaöcsémmel. Nagyon érdekel a művészet és imádok csak úgy belevágni a dolgokba, utazni, illetve úgy alapvetően felfedezni a körülöttem lévő világot és embereket. Tavaly rengeteg élményt szereztem Seniorként, így idén nem volt kérdéses, hogy duplázok. Nagyon várom, hogy találkozzunk, remélem sokatokkal már a GT-ben, fordulhattok hozzám bármivel nyugodtan,  biztosan megtaláltok, ha egy göndör fürtös, színes ruhás, nagy fülbevalós, 160 centi alatti lányt kerestek!:)


Bene Zalán – Senior

3

Halihó, Zalán vagyok, harmadéves a Bárczin, a szakirányaim a látássérültek és az értelmileg akadályozottak pedagógiája. Azért jöttem a Bárczira, mert mindig is szerettem az emberekkel foglalkozni, illetve segíteni azoknak, akiknek szüksége van rá. Édesanyám gyógypedagógiai asszisztensként dolgozik így rajta keresztül ismertem meg ezt a hivatást, és azóta sem bántam meg, hogy „idetévedtem”. Én az a fajta srác vagyok, aki mindenben benne van, amit a barátaival csinálhat, legyen az valami hülyeség, szórakozás vagy éppen komolyabb hangvételű feladat. A lényeg, hogy együtt csináljuk és legyen jó a hangulat, amit én is mindig megpróbálok kialakítani és fenntartani. Aktívan és produktívan szeretem élni az életet, így nagyon sok mindenbe belevágok, hogy sose unatkozzak. Szabadidőmet zenehallgatással, sporttal, a családommal és a barátaimmal szeretem eltölteni. Ez lesz a második etapom Seniorként, az elsőt nagyon élveztem, és alig várom, hogy találkozhassak veletek a Gólyatáborban, hogy megismerhesselek és segíthesselek benneteket egyetemi életetek elején!


Fügei Katarina – Senior

7

Halihó!

Kata vagyok, elsőéves hallgató a Bárczin. Az én utam kicsit kacifántos volt, tanultam egy félévet mérnöki szakon, ahol rájöttem hogy az én pályám sokkal inkább az emberek körül forog, mintsem gépek között. Valahogy így keveredtem ide a gyógypedagógiára, amibe azonnal beleszerettem. Szeptemberben szomatopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon fogok tovább okosodni. Lételemem a pörgés, imádok emberek között lenni, imádom ha az események forgása magába szippant. A zene a szenvedélyem, a felesleges energiáimmal (amiből nagyon is sok van) rendszeresen boldogítom a környezetemet. Izgatottan várom, hogy végre megismerjelek Titeket és megmutassam, hogy a Bárczi és a közössége egy életre szóló élményt nyújt számotokra. A gólyatáborban találkozunk!


Gadó Zsófia – Senior

4

Hellóka, Zsófi vagyok, elsőéves a Bárczin, jövőre logopédia szakirányon fogom folytatni a tanulmányaimat. Ami a leginkább jellemző rám, az az, hogy ha csak tehetem folyton megyek valahová. Nagyon sok időt töltök a barátaimmal, szerencsére elég aktív baráti köröm van, és sokat járunk bulizni, illetve a karantén megszerettette velem/velünk a túrázást is, így már egy fokkal sportosabbnak érezhetem magam, mint előtte. Ami még a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik, az a Vöröskeresztes rendezvényeken való részvétel. Sajnos mióta elkezdtem az egyetemet ezeknek a száma egy kissé megcsappant, de igyekszek így is aktív maradni. Ha viszont úgy adódik, hogy otthon kell maradnom, akkor egészségtelen mennyiségű sorozattal ütöm el az időmet, sajnos sokszor akkor is, ha épp bármilyen fontos dolgom lenne, de igyekszek ezen változtatni! Mivel én sajnos nem tudtam menni a saját gólyatáboromba, így az nekem is egy új élmény lesz, nagyon várom már, hogy találkozhassunk!


 

Horváth Réka – Senior

8

Hello hello!

Réka vagyok, másodéves hallgató pszichopedagógia és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányokon. Két évvel ezelőtt kissé bizonytalanul indultam el a saját gólyatáboromba, de a táborban azonnal elszállt az összes kétségem olyannyira, hogy tavaly már seniorként vettem részt a gt-ben, és hát… here we go again. Imádok mindent ami trash, legyen az mém, zene, videó, fejből tudom az összes disney számot, a szabadabb pillanatokban verseket olvasok és netflix sorozatokat végzek ki. Sosem vetek meg egy jó hajnali gyrost, a társaságban én vagyok az a személy, aki a sörözőben is gin tonicot kér, koncerteken a színpad jobb oldalánál áll. Alig várom már, hogy végre személyesen találkozzunk a gólyatáborban, hogy megismerhesselek benneteket és ti is engem, elfelejtsük a mögöttük álló időszakot és felejthetetlen élményekkel gazdagodjunk!


Kis Lili – Senior

5

Sziasztok!

Lili vagyok, a harmadik évemet kezdem szeptembertől a Bárczin, látássérültek pedagógiája és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányokon. Mindig is olyan szakmát szerettem volna, aminek az alapja a segítségnyújtás és az emberekkel való foglalkozás, így esett a választásom a gyógypedagógiára. Az első évem egyik legmeghatározóbb élménye volt a gólyatábor, ezért nem volt kérdés, hogy jelentkezem Seniornak, aztán végül úgy hozta az élet, hogy duplázok.
Egyetem mellett dolgozom, illetve igyekszem a családomra is a barátaimra is elegendő mennyiségű időt szánni. Nagyon szeretek olvasni, színházba járni, kirándulgatni, énekelni-zenélni és új embereket megismerni. A gólyáim sorsát eléggé a szívemen viselem, úgyhogy a jövőben bármilyen felmerülő kérdéssel, problémával nyugodtan fordulhattok majd hozzám. Nagyon várom már, hogy megismerhesselek Titeket, válaszolhassak a kérdéseitekre, és hogy sok új közös élményt élhessünk át együtt.


Pichler Patrícia – Senior

6Halihó!

Szólítsatok csak Patrinak. Másodéves vagyok a Bárczin, autizmus spektrum pedagógiája és pszichopedagógia szakirányon, és már nagyon sokszor válaszoltam arra a kérdésre, hogy mi a különbség a pszichopedagógia és a pszichológia között, szóval, ha Ti is ezen agyaltok, mindenképpen forduljatok hozzám. Imádom a lelkes, tündéri Gólyákat, és azt hiszem, nincs is szebb annál, mint látni, ahogy igazi csapattá válnak a gólyatáborban. Jöhet minden, ami zene, tánc, disney, vagy végeláthatatlan filozofálás az élet nagy dolgairól. Szeretem feszegetni a határaimat, mindig valami újba kezdeni, élni minden lehetőséggel. Életem jelentős részét kollégiumban töltöttem, tehát sok mindent láttam már. Annak idején bizonytalanul indultam el a saját gólyatáboromba, de az olyan hatással volt rám, hogy azóta sem hagytam ki egyetlen alkalmat sem, hogy a következő Gólya nemzedéknek is ugyanolyan felejthetetlen napokat szerezhessek, mint amilyenekben nekem volt részem. Alig várom már, hogy láthassam vidám, maszk nélküli arcaitokat, és együtt felejthessük el a mögöttünk álló időszakot.


Váradi Erzsébet – Senior

9

Sziasztok!

Váradi Erzsébet (Zsóka) vagyok, most végeztem első évemmel a Bárczin, jövőre szomatopedagógián, és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon fogom folytatni a tanulmányaimat. Versenyszerűen sportolok, és én vezetem a brazil jiu jitsu edzéseket a BEAC-on. Nyaraimat, és az összes évközi szünetet önkéntes táboroztatással töltöm, főleg sporttáborokban segédedzősködöm, vagy segítek a szervezésükben. Ezen kívül rengeteget olvasok, orgonálok és zongorázom, és eszem… Adrenalinfüggő vagyok, szóval minden új, ismeretlen, vagy éppen kihívásokkal teli helyzet nekem való. 4 fiútestvérrel vagyok megáldva, így egészen sok konfliktust kell megoldanom nap mint nap. Hozzászoktam ahhoz is, hogy ha túl akarok élni, nekem kell lenni a leginkább talpraesettnek. Minden helyzetben fel tudom találni magam, úgyhogy alig várom, hogy kiszabaduljak a 4 fal közül és segíthessek Nektek az egyetemi élet megkezdésében, és a buktatók leküzdésében.

Leave a Reply