Dementor-e a demonstrátor?

Személyes élménybeszámolók demonstrátoroktól

Kedves Hallgatók!

Szeretnénk közelebb hozni hozzátok a demonstrátorságot, mivel úgy vettük észre, hogy sokan ódzkodtok tőle vagy nem is tudjátok, hogy mit is jelent pontosan, ezért készítettünk nektek egy kis kedvcsinálót, melyben egykori és jelenlegi hallgatótásaitok számolnak be arról, hogy milyen demonstrátornak lenni.

Kattintsatok ide az olvasáshoz!

Ki is a demonstrátor?

A demonstrátor olyan hallgató, aki a Kar egy adott intézete, illetve az intézet egy adott szakiránya számára végez munkát. Díjazása havonta történik tudományos ösztöndíj keretében. A demonstrátorok tevékenységi köre nagyon változatos, intézetenként eltérő milyen feladatokat kapnak. Besegítenek az adminisztrációba, részt vesznek kutatásokban, a tudományos életben. Aktív tagjai az adott szakiránynak, tolmácsolják és megkönnyítik a hallgatók és az oktatók közötti kommunikációt. Munkájuk által belelátnak az adott szakirány vagy intézet kutatásaiba, jelenleg folyó projektjeibe, így szélesítve, kiegészítve látókörüket, új érdeklődési pontokat találva. Minden, a Karon oktató-kutató tevékenységet folytató szervezeti egység (Intézet) négy demonstrátort foglalkoztathat.

Karunkon az alábbi intézetek működnek:

  • Általános Gyógypedagógiai Intézet
  • Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézet
  • Gyógypedagógiai Módszertani és Rehabilitációs Intézet
  • Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézet
  • Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézet

A továbbiakban személyes élménybeszámolókat olvashattok hallgatóktól. Reméljük, hogy rajtuk keresztül még érthetőbb lesz, hogy mivel is foglakozik a demonstrátor és miért is jó annak lenni, azon kívül, hogy munkátokért juttatásban részesültök.

Vélemény, hozzászólás?