Neptun útmutató

1.   Aktiválás:

Miután e-mailben megkaptad a Neptun-kódodat, fontos, hogy aktívvá tedd a következő félévedet. Miután beléptél a Neptun tanulmányi rendszerbe (www.hallgato.neptun.elte.hu), az Ügyintézés fül alatt találod a Beiratkozás/Bejelentkezés menüpontot. A regisztrációs kérelmeknél megtalálod a gyógypedagógia 2015/16/1-es félévet. A plusz jelre kattintva láthatod a Beiratkozás lehetőségét, erre kell kattintani.

1. kép

Itt ki kell választani a félév státuszát, majd a ’Nyilatkozom’ gombra kattintani, hogy érvénybe lépjen.

2.kép

2. Kollégiumi jelentkezés: Ügyintézés menüpont →  Kollégiumi jelentkezés alatt.

3.   Rendszeres szociális ösztöndíj/Alaptámogatás pályázás: Ügyintézés menüpont →  Kérvények alatt, a ’Kitölthető kérvények’ fül alatt lehet megtalálni.

4.   Tárgyfelvétel: Tárgyak menüpont →  Tárgyfelvétel alatt.

3.kép

Fontos: ’Félévek’ pontnál az aktuális félév legyen beállítva, ’Tárgytípus’ pontnál a Mintatanterv tárgyai legyenek beállítva, ’Mintatantervek’ pontnál pedig a gyógypedagógiai BA nappali lehetőség. Ezeken kívül még lehetőség van a tárgy neve, kódja, a tárgycsoport szerint szűrni a kurzusokat. A választások után a ’Tárgyak listázása’ gombra kattintva lehet rákeresni, szűrni a tárgyakat. Ha nem írsz be Tárgynevet/Tárgykódot, úgy is tudod listázni a tárgyaidat. Listázásnál mutatja, melyik tárgy milyen féléves. Értelemszerűen te majd az első féléves tárgyakat kell, hogy felvedd. Ebben a seniorok még segítenek személyesen is, ha elakadnál! 🙂

A tárgyak megjelenésénél az adott tárgyat a ’Felvesz’ lehetőségre kattintva lehet felvenni. Ekkor előugrik egy új ablak, ahol ki lehet választani – kurzustól függően -, hogy melyik tanárhoz, melyik csoportba szeretnéd/lehet felvenni az adott tárgyat. Jobb oldalon lévő négyzetet kell megjelölni, majd alatta a ’Mentés’ gombot megnyomni.

Példa: Szaknyelvi felzárkóztató (angol) nevű kurzust mutatja

4.kép

Leave a Reply