DAAD ösztöndíj

Ezzel az ösztöndíjprogrammal továbbképzési vagy kutatási célokkal juthattok el Németországba. Itt találhatjátok a különböző pályázási lehetőségeket:

A nyári egyetemi ösztöndíjjal 3-4 hetet tölthettek egy német egyetemen, nyári tanfolyamon. Erre az alapképzésen lévő hallgatók másodévtől pályázhatnak, mesterképzésen pedig csak a képzés első évében lehet. Az ösztöndíj összege: 650 €, részösztöndíj: 200 €, utazási támogatás: 200 €

A 10 – 24 hónapos mesterképzésre, vagy egyéb graduális képzésre Németországban azok a magyar egyetemek és fõiskolák végzõs hallgatói és diplomásai jogosultak, akik Németországban mester- vagy másoddiplomás képzésre felvételt nyerhetnek el. Pályázni már az utolsó tanulmányi éven is lehet (ösztöndíj kezdete a tanulmányok lezárása után), de a már diplomát szerzett hallgatóknak utolsó végzettsége nem lehet hat évnél régebbi. Az ösztöndíj kezdeti idõpontja általában október 1. (kivéve az előzetes nyelvtanfolyam igénye esetén, ekkor ennek megfelelően korábban).

  • ösztöndíj összege: 950 €, utazási támogatás: 225€

Az ösztöndíj összege havonta: 750 €, egyszeri utazási támogatás: 200 €, adott esetben tandíj szemeszterenként max. 500 € helyett pedig:

  • ösztöndíj összege havonta: 850 €, betegbiztosítás, adott esetben utazási támogatás, egyszeri tanulmányi támogatás

Ezen kívül a program ösztöndíjat biztosít doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak, valamint egyetemi kutatóknak és oktatóknak.

További információkért és a pályázati felületért kattints a következő linkre:

http://www.daad.info.hu/mstipendiendaad.html

Leave a Reply