Külügyi mentorrendszer

A beérkező nemzetközi hallgatókkal – azaz „külfikkel” – az ESN ELTE keretein belül létrejött mentorrendszer foglalkozik. A mentorok segítik tanulmányi, tájékozódási kérdésekben mentoráltjaikat, támogatják őket a szálláskeresés, a beilleszkedés és természetesen a számtalan izgalmas program során is.

Legtöbbször a lelkesebb és aktívabb mentorok közül kerül ki a kari főmentor, akinek feladata, hogy koordinálja a kari szintű rendezvényeket, valamint irányítsa a mentorok munkáját, melyért természetesen felelős is.  Fontos a mentoroknak és főmentoroknak együttműködni elsősorban a külügyi bizottságokkal, valamint minden HÖK-ös tisztségviselővel. Az egyetemi szintű mentorprogramot, mentori munkát pedig az egyetemi főmentor fogja össze, aki továbbá az ELTE képviseletét jelenti az ESN Hungary szervezetben, illetve megszervezi a féléves mentortábort.

A mentortábor feladata, hogy a mentorok kartól függetlenül megismerjék egymást és közösséget alkossanak a néhány napos játékok, vetélkedők, előadások és közös bulik során.

A mentori tevékenység alapvetően önkéntes, mégis számos pozitívumot nyerhetsz belőle:

  • Erasmus pluszpont
  • Rengeteg új ember (külföldiek és magyarok) megismerése
  • Idegen nyelvtudás fejlődése
  • Mentortábor
  • Kulturális és szociális programok egyaránt
  • Óriási ESN ELTE bulik

Mikor és hogyan jelentkezhetsz?

A jelentkezés az aktuális félévben meghirdetett mentorfelvételi időszakban motivációs levéllel történik, amit egy szóbeli elbeszélgetés követ.

Ha úgy gondolod kellőképp toleráns, segítőkész, csapatjátékos és nyitott személyiség vagy, szeretsz bulizni, nem félsz kipróbálni újdonságokat, valamint szívesen bekerülnél egy jó társaságba, légy résen és jelentkezz mentornak! 

külügy

 

Leave a Reply