Seniorrendszer

A seniorok feladata a gólyatáborban a bárczis csapatok vezetése, ezen csapatok teljes körű segítése, a csapategység és a kiváló hangulat megteremtése. A tábor után ők segítik a gólyákat a tanulmányi, szociális és bármilyen, egyetemmel kapcsolatos ügyekben. A seniorok féléves képzés során sajátítják el a kellő tapasztalatokat és képzettségeket, hogy a gólyák minden felmerülő kérdésére választ tudjanak adni, mind a táborral, mind az egyetemi élettel, tanulmányokkal kapcsolatban, valamint, hogy igazán jó csapatot tudjanak kovácsolni az egymás számára ismeretlen gólyákból.
Nem működne ilyen jól a seniorrendszer a seniorkoordinator nélkül. Az idei évben Porkoláb Eszter tölti be ezt a posztot.

Porkoláb Eszter

eszterPorkoláb Eszter vagyok, másodéves hallgató szomatopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon. Az elmúlt egy évben seniorként vettem részt a Bárczi életében, 2017 februárja óta pedig én töltöm be a senior koordinátori tisztséget a Hallgatói Önkormányzatban.

Születésem óta Budapesten élek, és az életemet is a nagyvárosi tempó jellemzi. Igazi közösségi lény vagyok, és sosem unatkozom; számtalan hobbim van, szeretek mozogni és akármilyen DIY projektbe bevonható vagyok. Mindenem a zene, amikor csak tehetem koncertekre és fesztiválokra járok, sőt magam is több hangszeren játszom. Esetemben az ’ utazó gyógypedagógus’ új értelmet nyer: szeretek világot látni, és remélem egyszer eljutok a világ összes országába! Demonstrátorként és kutatóasszisztensként az egyetemen zajló szakmai életében, egykori seniorként és koordinátorként pedig a hallgatói életben igyekszem a lehető legjobbat nyújtani.

Senior koordinátorként feladatom a seniorok képzése és felkészítése, hogy a Gólyatáborban és a rákövetkező hónapokban hatékony csapatként az elsőévesek érdekeit szem előtt tartva tudjanak helytállni.

 

 

SENIOROK:

Barabás Rékaréka

Sziasztok, Kedves Gólyák! :) Barabás Réka vagyok, 19 éves és Nyíregyháza város szülötte.

Elsőéves hallgató vagyok a Bárczin és jövőre a tanulmányaimat hallássérültek pedagógiája és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon fogom megkezdeni.

Szabadidőmben nagyon szeretek a barátaimmal lenni, jókat beszélgetni egy kávé mellett, sétálni (főleg a kiskutyámmal), utazni, koncertekre járni és szórakozni, olvasni és filmet nézni. Nagy rajongója vagyok a művész moziknak és a francia kultúrának. Fejembe vettem, hogy húszas éveimben legalább fél évre kiköltözöm Párizsba. Mindemellett szeretném beutazni a világot és annyira kihasználni a lehetőségeimet, amennyire csak lehetséges, de tudom, hogy a szívem mindig vissza fog húzni Budapestre, hiszen nekem ez a város egy örök szerelem, már egészen kiskorom óta tudom, hogy itt akarok tanulni és dolgozni is, de ugyanakkor mindig nagyon jól tud esni az, ha lehetőségem adódik hazamenni. Ott tudok igazán feltöltődni, kiszellőztetni a fejem és utána újult erővel térek vissza a szeretett fővárosba.

Az egyetemi évek a legszebbek, tartja a mondás, ami nekem abszolút beigazolódott. Nagyon szeretem a pörgését, a társaságot, csodás barátokra tettem szert, amit elsősorban a gólyatábornak köszönhetek. Már nagyon várom a GT-t és remélem, hogy nektek is felejthetetlen élményben lesz részetek és ti is beleszerettek ennek az egésznek a hangulatába, de ami biztos, hogy egy csodás időszak veszi kezdetét az életetekben, és mi azon leszünk, hogy még szebbé varázsoljuk! :)

 

Hegyi Kitti

Sziasztok! KittiHegyi Kitti vagyok, 21 éves. Szeptemberben kezdem a harmadik évemet a Bárczin, autizmus spektrum pedagógiája és szomatopedagógia szakirányokon. Szabadidőmet – ha akad – általában a családommal és barátaimmal töltöm, vagy koncertekre járok. Nyáron szinte minden nagyobb fesztiválon megtalálható vagyok itthon, de külföldre is elutazok a kedvenc előadóimért. Imádok basszusgitározni, Marvel-filmeket és Disney-meséket nézni, plusz betegesen rajongok a plüssmacikért. Idén már másodszorra lehetek senior, aminek azért is örülök, mert kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik minden olyan tevékenység, ami ezzel jár. Imádom a „kis” csapatunkat, a pörgést, a sok-sok szuper programot, és próbálok ott segíteni, ahol csak tudok, szóval, ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni! Nagyon-nagyon várom már a Gólyatábort, és hogy megismerhesselek Titeket! Felejthetetlen élmény lesz, ki ne hagyjátok! (: Addig is puszi mindenkinek! (:

 

Juhász Éva Krisztinaévi

Sziasztok! Juhász Éva Krisztina (Évi) vagyok, 19 éves, igazi borsodi lány. 2016 szeptembere óta viszont Bárczis és budai kollégista. Jövőre logopédia és hallássérültek pedagógiája szakirányokon folytathatom tovább a tanulmányaimat.

Sokat járok koncertekre, főleg a (hazai) ska és reggae zenét játszó bandák a kedvenceim, de nem áll tőlem messze a pop, a hiphop, a funk vagy az elektronikus műfaj sem. Korábban 6 évig akrobatikus rokiztam, nemrég pedig a hastáncot, pontosabban a bellyfitet kezdtem el, így a mai napig imádok táncolni, szóval, ha táncos buli van, engem ott tuti megtalálsz. A kedvenc évszakom a tavasz, szeretem a rendet, a magyar nyelvet, a színes dolgokat, a tömegközlekedési eszközöket (ja, szerintem is fura), a szavannán élő állatokat, a borzasztóan rossz szóvicceket, és meglehetősen érdekelnek a művészetek, valamint az egzotikus kultúrák.

Ez a kicsivel több mint fél év a Bárczin volt – nem túlzás – életem eddigi legjobb része, és szeretném, hogy veletek is ugyanígy legyen. Tehát, leendő gólyáim, ha bármiben segítségre van szükségetek, vagy csak kell egy beszélgetős/együtt ivós/kiállításra vagy koncertre menős partner, én itt leszek. Hiper-szuperül várom már, hogy végre megismerjelek titeket!

 

Józsa Piroska

PiriSziasztok kedves gólyák!

A nevem Józsa Piroska és Szolnokról érkeztem a fővárosba. Másodéves leszek a Bárczin, szeptembertől szomatopedagógia és látássérültek pedagógiája szakirányon fogok tanulni. Imádom az állatokat, hiszen kiskorom óta lovaglok, valamint van két kutyám, négy cicám és bármilyen cuki állatos videóval le lehet venni a lábamról. Nagyon szeretek Budapesten élni, szeretem a pörgést, a sok embert és a város éjszakai fényeit. Sosem unatkozom, örökmozgó vagyok, aki állandóan úton van. Fennmaradó szabadidőmet a barátaimmal és a családommal töltöm, imádok kirándulni, utazni vagy csak hosszú órákon át beszélgetni (egy üveg bor társaságában;). Szeretek nevetni és nevettetni, úgyhogy garantálom, hogy az együtt töltött idő jó hangulatban fog telni. Nagyon várom a GT-t, az elkövetkező évet és a sok közös programot. Várom a fantasztikus élményeket, amiknek gyűjtését remélem minél többetekkel elkezdünk a GT-ben.

 

Kalauz Fanni

Halihó!Fanni

Fanni vagyok, szeptembertől másodéves Bárczis autizmus spektrum és hallássérültek pedagógiája szakirányokon. Ezen a karon nagyon rátaláltam önmagamra, remélem ti is így fogjátok érezni. A közösség is szuper, mindig találok valakit, aki kapható egy jó kávézásra vagy színházra. Imádom az állatkölyköket és a zenét, a kisgyerekekért egyenesen rajongok! A fesztiválozás a hobbim, de egy évközi buli is megteszi a szorgalmi időszakban. :) Szeretnélek Titeket minél jobban megismerni, és minél jobb csapattá (talán családdá) formálódni! Gyertek minél többen GT-be és ismerjük meg egymást! Várlak Titeket! :)

Puszi, leendő (senior)Édesanyátok!

 

Nácz Vanessza Kitti

Vani

Sziasztok! :) Vani vagyok, elsőéves hallgató a Bárczin. Szeptembertől pszichopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon tanulok tovább. Nagyon szeretek zenét hallgatni és énekelni, bár ez utóbbinak nem tudom, hogy mennyire örülnek a szomszédok. Szabadidőmet szívesen töltöm a barátaimmal vagy izgalmas könyvek, filmek társaságában, illetve a konyhában is. Egyik legfőbb vágyam, hogy pár évig Párizsban élhessek, mert imádom a francia nyelvet és az ottani kultúrát. Nagyon várom már az idei gólyatábort, hogy megismerhesselek titeket, és hogy olyan élményekkel gazdagodhassatok, amelyekben nekem volt részem az első félév alatt, és amik emlékezetessé teszik majd ezt az időszakot.

Keressetek bátran! :)

 

Sánta Szandra Ágnes

Sziasztok!szandra

Szandra vagyok, szeptemberben kezdem a 3. évemet a Bárczin hallássérültek és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal találkozni, kirándulni, kempingezni, sütni-főzni, és hajnalig bulizni.
2017-ben második alkalommal leszek senior, és idén újult erővel és lelkesedéssel várom a GT-t és persze a gólyáimat. Célom az idén szeptemberben is az, hogy segítsek a gólyáknak abban, hogy problémamentes és felejthetetlen programokban gazdag legyen az egyetemkezdésetek.

Nagyon várom a gólyáimat! :)

 

Soós Ákos

ákosSzervusztok kedves Gólyák!

Soós Ákos vagyok, Bárczis senior, értelmileg akadályozottak és látássérültek szakirányos elsőéves hallgató. Hívhattok Ákosnak, Ákinak, Pubinak, Ronaldnak, de a merészebbek akár Ákiboynak is. Én vagyok az az ember, akivel bulizhatsz egy jót, de beszélgethetsz teljesen komoly dolgokról is. A legfontosabbak az életemre számomra a barátaim, a nővérem, a 32 halam és a kávém. Hobbim az olvasás, a zenélés/éneklés, az olvasás és a lófrálás. Az én gólyatáborom isteni volt, és szeretném, ha a tiétek is minimum olyan jó lenne, szóval, ha bármi kérésetek/kérdésetek van, forduljatok hozzám nyugodtan bizalommal! Már alig várom, hogy találkozzunk és bulizzunk egy jót közösen! Gólyatáborra fel!

Puszi: Ákos

 

Szakács Klaudia

Szkluiasztok Kedves Gólyák! :)

Először is, gratulálok mindenkinek a sikeres felvételihez!! Én életem egyik legjobb döntéseként tartom számon a Bárczit, bízom benne, hogy ez veletek is így lesz!

Szakács Klau vagyok, másodéves, hallássérültek és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon. Tavaly szervezőként vettem részt a GT-ben, idén pedig leírhatatlan lelkesedéssel seniorként szeretnék segíteni nektek átlendülni az első év kihívásain.

Rólam talán annyit érdemes tudni, hogy szinte mindig nevetek, mindig álmos a fejem és ha tehetem, a barátaimmmal vagyok, nagy általánosságban egy söröskorsó közelében. Már-már végletekbe menően rajongok az állatokért, főként a két macskámért (és a nővéremért). Fontos, hogy tudjátok, hogy én jelenleg értetek vagyok, szóval bármi kérdésóhajsóhaj felmerül, vagy csak beszélgetni szeretnétek, bátran keressetek! A gólyatábor fantörpikusan csodajó lesz, úgyhogy remélem, ott találkozunk, addig is puszi, pacsi, ölelés mindenkinek!

 

Szekeres Rebeka

rebiHalihó! :)

Rebi vagyok.
Másodéves autizmus spektrum és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon.
Tavaly pink senior voltam.
Nem eszem meg a kakaós csiga közepét.
Nem szeretem a krumplit.
Félek, hogy rám zuhan egy repülő.
Számolom hány lépéssel érek át az úttesten. (csak a páratlan jó!)
De a legfontosabb rólam, hogy már a tavalyi GT óta tudom, hogy szeretnék megint senior lenni, mert nagyon élveztem.

Remélem, hogy augusztusban felejthetetlen 5 napot, majd meghatározó félévet tudok nektek szerezni. :)

 


Tóth Enikő Krisztina

Sziasztok!Ena

Ena vagyok, tősgyökeres budapesti. Szeptemberben kezdem a második évem látássérültek pedagógiája és pszichopedagógia szakirányon. Szeretem a pesti életet, de néha jobb szeretnék valami nyugodtabb, csendesebb helyen lakni. Mindenem a zene, több hangszeren is játszom és álmom, hogy alapítsak egy saját zenekart! Szeretek moziba járni, kirándulni; könyvek nélkül el se tudnám képzelni az életem, szinte folyton olvasok. Szabadidőmben mandalákat rajzolok, vagy csak elveszek a belvárosi pörgésben a barátaimmal. Nagyon várom már a GT-t, és nagyon remélem, hogy minél többen eljöttök és bulizunk egy óriásit! Azt csak garantálni tudom, hogy olyan színvonalas és fantasztikus gólyatábort varázsolunk nektek, mint amilyen a mienk volt (ha nem jobbat)! :)

Üdv: EnaLeave a Reply