Seniorrendszer

A seniorok feladata a gólyatáborban a bárczis csapatok vezetése, ezen csapatok teljes körű segítése, a csapategység és a kiváló hangulat megteremtése. A tábor után ők segítik a gólyákat a tanulmányi, szociális és bármilyen, egyetemmel kapcsolatos ügyekben. A seniorok féléves képzés során sajátítják el a kellő tapasztalatokat és képzettségeket, hogy a gólyák minden felmerülő kérdésére választ tudjanak adni, mind a táborral, mind az egyetemi élettel, tanulmányokkal kapcsolatban, valamint, hogy igazán jó csapatot tudjanak kovácsolni az egymás számára ismeretlen gólyákból.


Sánta Szandra Ágnes
senior_szandra Sziasztok!
Szandra vagyok, szeptemberben kezdem utolsó, azaz negyedik évemet a Bárczin hallássérültek és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon. Az elmúlt két évben seniorként vettem részt a kar életében, és megtiszteltetés, hogy idén én tölthetem be a seniorkoordinátori tisztséget és készíthetem fel a seniorokat Rátok, kedves gólyák.
Amit rólam tudni kell, hogy koalamániás vagyok, mindent gyűjtök, ami koalás és legnagyobb vágyam, hogy egyszer eljussak Ausztráliába, hogy megölelhessek egy igazi szürke szőrgombócot. Pomázon nőttem fel, ahol két cicám van Liza és Tökmag. Jelenleg pedig a barátommal lakok Budapesten. Szeretem a nyüzsgést, szeretek kirándulni, kempingezni, utazni, sütni-főzni, hajnalig bulizni és a barátaimmal lenni.
Ti még nem tudjátok, hogy milyen klassz gyógyped családba fogtok belecsöppenni, és milyen szép évek állnak előttetek. Kicsit irigyellek is titeket, hogy nektek most kezdődik ez az egész egyetemi őrület. Mindehhez sok siker kívánok nektek, és ne feledjétek, hogy bármikor számíthattok a seniorok segítségére.


Bonkaló Angéla
senior_angelaSziasztok!
2017-ben kezdtem tanulmányaimat a bárczin, logopédia szakirányos hallgató vagyok. Gólyaként nagyon megtetszett a seniorok munkája, így eldöntöttem, hogy amint lehetőségem nyílik, én is jelentkezem. Seniorként szeretnék a segítségetekre lenni mindenben, amiben csak tudok. Nagyon nyitott embernek tartom magam, szeretem a közös tevékenységeket, szeretek énekelni, táncolni, olvasni és jókat beszélgetni. Lételemem a nevetés, így egy vidám és pozitív lány vagyok. Fontos számomra, hogy a leendő gólyák egy jóbarátként gondoljanak rám, így kérdés esetén keressetek bizalommal. Találkozunk a gólyatáborban, addig is sok-sok puszi.


Bujdosó Rita
senior_ritaSziasztok! Bujdosó Rita vagyok, elsőéves hallgató és ha minden jól megy pszichopedagógia és tanulásban akadályozottak szakirányos másodéves leszek! Nagyon szeretem a természetet, a túrázást a campingezést. Folyton zenét hallgatok és egy koncertre vagy akármilyen bulira mindig kapható vagyok. Kollégiumban élek így a budapesti élet egy másik – talán még szebb- oldalát is megtapasztaltam, és külön élvezem a sok embert mivel nagyon szociális típus vagyok. Folyton pörgök, igyekszek mindig segíteni mindenkinek, hiszen az nekem is jól esik, szóval, ha bármikor bármi kérdésed van fordulj hozzám és ígérem hogy biztos találunk választ a problémára! Remélem találkozunk a gólyatáborban vagy a Bárczi folyosóján! Én leszek az, aki mindig vigyorog!


Józsa Piroska
senior_piroskaSziasztok kedves gólyák!
A nevem Józsa Piroska (Piri) és Szolnokról érkeztem a fővárosba. Másodéves vagyok a Bárczin, szomatopedagógia és látássérültek pedagógiája szakirányokon. Imádom az állatokat, hiszen kiskorom óta lovagolok, valamint van két kutyám, négy cicám és bármilyen cuki állatos videóval le lehet venni a lábamról. Nagyon szeretek Budapesten élni, szeretem a pörgést a sok embert és a város éjszakai fényeit. Sosem unatkozom, örökmozgó vagyok, aki állandóan úton van. Fennmaradó szabadidőmet a barátaimmal és a családommal töltöm imádok kirándulni, utazni vagy csak hosszú órákon át beszélgetni – egy üveg bor társaságában ;). Szeretek Pesten éjszakába nyúlóan sétálgatni, elmenni a kedvenc helyeimre vagy csak a Duna parton üldögélni. Szeretek nevetni és nevettetni, úgyhogy garantálom, hogy az együtt töltött idő jó hangulatban fog telni. Nagyon várom a GT-t, az elkövetkező évet és a sok közös programot. Ha nem tudsz eljönni a GT-be akkor se csüggedj, hiszen bőven lesz alkalmad bepótolni az élményeket, de remélem minél többetekkel találkozok a GT-ben, ahol elkezdjük a közös élmények gyűjtését.


Lemmer Emese
senior_emeseSziasztok! Lemmer Emese alias Mesi vagyok, szeptembertől látássérültek és tanulásban akadályozottak pedagógiája szak tanulója. Születésem óta Budapesten élek, az egyetemtől egyébként 25 percre. 😀 Szabadidőmben nagyon sok mindennel szeretek foglalatoskodni, sokat játszok, olvasok, sorozatozok és sok különböző programnak rendszeres látogatója vagyok – mint például a belföldi conok, vagy pankrációk. 😀 Kissé furcsa stílusom van, de „szélsőséges” kinézetem egy nagyon lelkes és optimista embert rejt. 😀 Gólyaként én imádtam a gólyatábort, remélem ti is ugyanennyire fogjátok! :)

 


Marton Réka
senior_rekaKukucs, Réka vagyok, örökmozgó elsőéves Bárczis. Kicsit céltalanul tévedtem ide, még mindig nem tudom, hogy mivel szeretnék foglalkozni, de nagyon megtetszett a gyógypedagógia. Itt ragadtam, úgyhogy jövőre szomatopedagógia és látássérültek pedagógiája szakirányon fogok tanulni. A kalandvágy az egyik alapelemem, gyakran vágok neki a nagyvilágnak hátizsákkal, sátorral, legtöbbször mezítláb. Sokat önkénteskedek gyerekekkel és gimisekkel is, a sátortábor szervezéstől elkezdve a vezetőképzések tartásáig már jópár dologban kipróbáltam magam. Nagyon szeretem a kihívásokat, dolgozom egyetem mellett, futok és igyekszem sok időt szánni a barátaimra. Már kilencedikes korom óta kollégiumban lakom, most is, úgyhogy van bőven tapasztalatom a túlélés terén. Kicsit félve és rengeteg kérdéssel vágtam neki tavaly az egyetemnek, és már nagyon-nagyon várom a tieiteket is, remélem a gólyatáborban találkozunk!


Nagy Dorottya
senior_dorkaSziasztok!
Dorka vagyok, elsőéves hallgató a Bárczin. Szeptembertől logopédia szakirányon fogom folytatni a tanulmányaimat. 19 éves vagyok, Győr mellől, Győrújbarátról költöztem fel Budapestre. A Damjanich utcai kollégiumban lakom. Nagyon fontos nekem a család és a barátaim, ezért, bár lenyűgöz a főváros és szeretem a nyüzsgést, kicsit hiányzik az otthoni levegő, így mindig szívesen megyek haza az otthoniakhoz. Szeretek új embereket megismerni, jókat beszélgetni, enni, sorozatot nézni, csapatban dolgozni. Fontos nekem a zene és persze szeretek bulizni is. A gólyatábor is hatalmas buli lesz, úgyhogy semmiképp ne akarj kimaradni belőle, mert garantáltan jól fogod érezni magad. Ott találkozunk! :)


Ruff Zsófia
senior_zsofiSziasztok!
Ruff Zsófia vagyok, 20 éves, elsőéves hallgató. Jövőre, ha minden jól megy szomatopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon fogom folytatni tanulmányaimat a Bárczin. Egy délvidéki kisvárosból jöttem, ahol közel sincs ilyen élet, mint itt Budapesten. Számomra egy kicsit ijesztő volt az elején, de nagyon hamar hozzá szokik az ember. Nagyon szeretek a Bárczira járni, mert az izgalmas (és az icipicit kevésbé izgalmas órák) mellett minden kurzuson új emberekkel tudsz találkozni, új barátságokra teszel szert, amelyek később meg fognak határozni téged. A gólyatábor is egy ilyen alkalom, amit kár lenne kihagyni, és már most alig várom, hogy találkozhassak veletek, valamint, hogy végig bulizzuk az elkövetkezendő időszakot.


Schliszka Tamás
senior_tamasSchliszka Tomi vagyok, most fogom kezdeni a második évemet autizmus-spektrum -, valamit értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányon. Budapesti vagyok a kezdetek óta, és nem is bántam meg. (Mondjuk a szüleimnek több köze volt, hogy ide születtem). Szeretem, ha mindig történik valami, ha folynak az események. Dobolok fúvószenekarban, és egy blues bandában is, szóval a zenéről órákat tudok beszélgetni. Az egyetem mellett a repülőtéren dolgozom, szóval ha bárkinek ilyen jellegű kérdése van, nyugodtan kereshet. Van egy öcsém és egy macskám – az előbbi hozta haza az utóbbit – őt kezdem megszeretni, de alapvetően kutyás vagyok. Szívből gratulálok mindenkinek, aki idáig eljutott, de most jön csak a java! :) Remélem, minél többetekkel találkozom a gt-ben, és csinálunk egy óriási bulit! Addig is bármi kérdésetek van, nyugodtan keressetek facebookon (én rendelkezem egyedül ezzel a csodálatos névvel), és találunk rá választ. Addig is élvezzétek a nyarat, és dicsekedjetek el mindenkinek, hogy a világ legkirályabb karára fogtok járni! :)


Soós Ákos
senior_akos Sziasztok, én Soós Ákos vagyok, alias Ákiboy, másodéves értelmileg akadályozottak, látássérültek szakirányos hallgató. Félig Nógrádi, félig Pesti fiú. Szeretem a hangszereket és az éneklést, szabadidőmben pedig lehetőség szerint a barátaimmal lógok, bulizok. Gratulálok mindenkinek a felvételihez, és ezennel buzdítanék is mindenkit arra, hogy jelentkezzen az idei GólyaTáborba! A saját gólyatáborom remek élmény volt, ezért tavaly jelentkeztem seniornak, és az a GT is nagyon jó volt, ezért most itt vagyok tulajdonképpen harmadjára is, hogy ismét egy világi bulinak legyek részese, és a ti szórakozásotokat is segítsem. :) Amit nyújtani tudunk, az rengetek csapatépítés, móka, családias hangulat és fergeteges esti bulik! Aki nem vigyáz magára az még némi szakmai tudást is elsajátíthat az ilyen jellegű programjainkon. Ha bármi kérdésed van a gólyatáborral, vagy csak simán az egyetemi élettel kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velem a kapcsolatot, nagyon szívesen segítek! Puszi!


Wolff Tamara
senior_tamaraSziasztok! Wolff Tamara (Tami) vagyok, másodéves hallgató, szomatopedagógia és látássérültek pedagógiája szakirányokon. Herenden lakom, de két éve, amikor elkezdtem az egyetemet, felköltöztem Pestre, kollégiumba. Szabadidőmben általában zenét hallgatok, sorozatokat/filmeket nézek, barátokkal elmegyek bulizni. Eleinte féltem a nagyvárosi élettől, mivel egy kis faluban nőttem fel, de mivel nagyon szeretek új helyeket, embereket megismerni és utazni a világban, ezért most már nagyon élvezem az itteni életemet. :) Nem számítottam arra, hogy már a gólyatáborban rengeteg mindent megtudhatok az egyetemi életről, de így lett. Nagyon remélem, hogy minél többetekkel találkozhatok szeptemberben, és hozzájárulhatok ahhoz, hogy számotokra is felejthetetlen élményt nyújtson ez a 4 nap és az azt követő időszak, mint ahogyan nekünk is. :)

Leave a Reply