Tanulmányi segítség

Kedves Elsőéves Hallgató!

Köszöntelek Téged az első Bárczis tanéved előtt vagy már közben! Király Petra vagyok, másodéves, logopédia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányos hallgató és tanulmányi alelnök a Bárczi Hallgatói Önkormányzatában. Hozzám tudsz fordulni, ha valamilyen tanulmányi ügyekkel kapcsolatos kérdésed vagy problémád merülne fel. Elérhetőségeimet a bejegyzés végén találod.

Míg a középiskolában volt egy osztályfőnököd, aki gondoskodott arról, hogy mindenről időben értesülj, sajnos az egyetemen már te saját magad vagy a felelős azért, hogy jól tájékozott legyél és azt hiteles forrásokból szerezd meg, valamint, hogy időben értesülj a téged érintő eseményekről. Mi, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) tagjai igyekszünk megkönnyíteni az eligazodást a sok információ között.

Lentebb megtalálsz néhány hiteles forrást, ahonnan tájékozódhatsz, ha valamilyen tanulmányi kérdésed merülne fel vagy, ha csupán csak informálódni szeretnél.

  1. ELTE: https://www.elte.hu/content/felvettek.c3c.77?m=191

Sok, az első egyetemi év elkezdéséhez szükséges információt megtalálsz itt, nem csak tanulmányi ügyekkel kapcsolatban.

  1. Hallgatói Követelményrendszer: http://barczi.elte.hu à Oktatás à Tanulmányi Hivatal à Szabályzatok: HKR, TB-ügyrend, KAB)

Ez a legfontosabb szabályzatunk. Tartalmazza a hallgatók jogait és kötelességeit, egyetemi fogalmak definícióit, a különböző eljárások menetét (pl.: ösztöndíjszámítás, kreditátvitel, tagozatváltás, finanszírozási forma váltás) és sok más okosságot. A 6-146. oldal között az egész egyetemre vonatkozó szabályzatot találod (Általános rész), a speciálisan, csak a Bárczira vonatkozó részek pedig a 167-185. oldal között találhatók. Legalább egyszer a tanévkezdés előtt érdemes átfutni ezeket a részeket.

  1. Q-tér:https://qter.elte.hu/

Ez a Questura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda honlapja. Amikkel foglalkoznak: diákigazolvány-ügyintézés, Neptun jelszóval kapcsolatos ügyintézések, hallgatói biztosítás ügyintézése, hallgatói pénzügyek. Ugyanitt tudsz keresgélni, ha a Neptunnal vagy a diákigazolvánnyal kapcsolatban lennének kérdéseid, mégpedig a GyIK (gyakran ismétlődő kérdések) menüpont alatt.

  1. Bárczi HÖKhonlapja: http://barczihok.elte.hu

Itt is sok hasznos információt találsz, pl. HÖK tisztségviselők elérhetőségei, formanyomtatványok, kurzusfelvétel, vizsgajelentkezés, vizsgázás, programok, party fotók.

Ezzel a kis útravalóval kívánok Neked sikeres egyetemi éveket! A karon eltöltött pár éved legyen eseménydús és felejthetetlen.
Ha bármilyen kérdésed van, amelyre nem találtál választ a fent felsorolt oldalak valamelyikén, akkor keress engem bátran, hátha én találok megoldást a problémádra.

 

Üdvözlettel:
Király Petra

Tanulmányi alelnök

ELTE BGGYK HÖK

E-mail: tanulmanyi@barczihok.elte.hu

Facebook: https://www.facebook.com/barczihok

Leave a Reply