HÖOK Mentorprogram – Felsőoktatási Mentorhálózat

Elsőéves hallgatók segítése első egyetemi/főiskolai tanévükben. Hogyan segítenek? Személyes segítőt rendelnek a gólya mellé, aki segít az intézményben való eligazodásban, a közösségi beilleszkedésben, lehetőségek és jelentős összegű támogatások megpályázásában. Miben segítenek? Abban, hogy ne okozzon problémát a tantárgyfelvétel, a vizsgajelentkezés, hogy ne maradj le az ösztöndíjpályázásról vagy kedvezményes jegyzetszerzésről és még sorolhatnánk. ahol megismerhetik a régiójukban és az ország más intézményében tanuló társaikat.

A Mentorprogram a 2016/2017-es tanévben is azokat a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti, akik jelezték a felsőoktatási jelentkezési lapon, hogy sikeres felsőoktatási felvételijük esetén a HÖOK Mentorprogram segítségére igényt tartanak, így válnak mentorált hallgatóvá. A mentorált első éves hallgatókat egy személyes segítő, mentor, egy tanéven keresztül támogatja. A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki már sikerrel túl van az első évesek problémáin. Legfontosabb feladata, hogy felkészítse a mentorált hallgatót a segítség nélküli egyetemi életre. A mentori munka kortárssegítés, sikeressége a személyességben rejlik.

A HÖOK Mentorprogram rendszeresen szervez közösségépítő rendezvényéket régióiban és országosan is mentoráltjainak és mentorainak. 2015/2016-os tanévben összesen 18 régiós és két országos rendezvényt bonyolítottak le. A programok között volt gasztronómiai est, közös grillezés, csapatépítő est, kalandparki délután, fürdőlátogatás, túrázás, mikulás est, adventi kreatív est gokart est.

Október közepén sor került a IV. Országos Mentor és Mentorált Találkozóra Budapesten, melyet tavaly már – a túljelentkezés miatt – nagyobb létszámmal és egy nappal hosszabbra szerveztek. A Mentorprogram rendezvényei ingyenesek a programban résztvevők számára!

A HÖOK Mentorprogram az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) felsőoktatási esélyegyenlőségi stratégiájának része, amelynek célja a felsőoktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentése.

Amennyiben elfelejtettél jelentkezni a felsőoktatási felvételi eljárás során, úgy  2016. augusztus 1 – 31. között van módod arra, hogy ezt pótold.

Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az online jelentkezési lapot:

http://mentor.hook.hu/mentoralt-jelentkezes-2016/

 

A programról bővebb információt találsz itt: http://www.mentor.hook.hu/

Kövess minket Facebookon: http://www.facebook.com/hookmentorprogram

Amennyiben kérdésed van: Kiss Edina, programvezető, kiss.edina@hook.hu

Leave a Reply