Ismerd meg az elnökjelölteket!

Elérkezett az idő, hogy bemutatkozzanak a 2022-es tanév ELTE BGGyK HÖK elnökjelöltjei!

A jelöltek bemutatkozása és programja:

Bemutatkozás:

Árki Vanessza vagyok, negyedéves nappalis hallgató, autizmus spektrum zavarok pedagógiája és szomatopedagógia szakirányokon. 2019-ben kezdtem meg tanulmányaimat a karon.

Kamaszkorom óta önkénteskedem SNI gyerekek tanításával, kezdve a helyi nyári tanódánkban, és jelenleg Kórházsulisként. Az egyetem megkezdése óta volt alkalmam többször is táboroztatni külföldön animátorként, ahol 40-50 gyerekért feleltem gyakran teljesen egyedül.

Általános és középiskolában is tagja voltam a Diák Önkormányzatnak. Az egyetemi közéletben HÖK-ösként még nem, de egyéni kezdeményezésekben már kivettem a részem. Más hallgatótársakkal együtt önkéntes alapon szerveztünk tavaly a tavaszi félévben Társas Délutánokat, idén pedig lebonyolítottuk a GyógyMatek GólyaTurné 2022 programsorozatát.

A tanulmányaimra nagy hangsúlyt fektetek, presztízskérdés számomra, hogy a 4,5 feletti átlagot hozzak. A tanulásban, az egyetemi életben való eligazodásban aktívan segítem a hallgatótársakat. Fontos számomra a rendszer és átláthatóság megteremtése. Ehhez különböző időmenedzsmentet, feladatütemezést és tanulást segítő eszközt, például részletes, színkódos órarendet, követelménytáblázatot, ütemtervet, jegyzeteket, mindmapeket, (szakdolgozati útmutató alapján, de) általam készített, könnyebben átlátható hivatkozási segédletet használok, és ezeket nyilvános is megosztom, hogy másokat is segítsek velük.

Hogy ne önajnározásnak tűnjön, amiket írok, szeretném „beidézni tanúimnak” az évfolyamtársaim. Ők ugyanis pontosan tudják, hogy mennyire strukturált szemléletű, precíz, lelkiismeretes és segítőkész vagyok. Tudják, hogy én mindig tudom mi a követelmény minden tantárgynál; hogy nekem mindig van egy jó jegyzetem, és, hogy engem bármikor lehet keresni, mert készségesen válaszolok minden kérdésre és küldök minden anyagot. Az is valószínűleg feltűnt nekik ennyi év után, hogy szeretek hozzászólni a dolgokhoz, építő kritikával élni, opponálni, és akár az érdekeinket védve vitába szállni.

Személyes motivációm az elnöki posztra jelentkezés kapcsán, hogy ne csak a háttérből kritizáljak és hallassam a hangom, hanem a tettek mezejére lépve valódi változást érhessek el!

A programom 10 pontba szedve:
1. ‌Rendszerszemlélet, struktúra, demokrácia!
2. ‌Pénzügyek átgondolása
3. ‌Üvegzseb
4. ‌Átlátható ügyintézés: Ki mit csinál?
5. ‌ Aktív, átlátható kommunikáció és nyilvánosság a HÖK működéséről
6. ‌Véleményfelmérések Google formok segítségével
7. ‌Egy újfajta mentorprogram
8. ‌Több hallgatói rendezvény a közösség építésére
9. ‌Utánpótlásképzés
10. Értetek teszek, amennyire csak tudok!


Bemutatkozás:

Horváth Sára vagyok, tanulmányaimat 2020-ban kezdtem el a karon. Harmadéves hallgatóként szomatopedagógia és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányokon tanulok. 2021. november 20-a óta az ELTE BGGYK HÖK elnöki tisztségét töltöm be, így már lassan egy éve igyekszem segíteni a HÖK munkáját, és képviselni a hallgatói érdekeket.

Az elmúlt egy év alatt, sikerült teljesíteni az előző programomban megfogalmazott célok jelentős többségét, és bár voltak részek, amik kimaradtak, jöttek a helyükre mások. A legfontosabb feladatunknak ugyanakkor a hallgatók képviseletét tekintettük, hiszen hallgatók nélkül nincs egyetem. Ezt törekedtünk egy pillanatig sem szem elől téveszteni.

Programpontok:
1. Kommunikáció

 • Mit és hol találunk meg?
 • Bemutatkozások aktualizálása, illetve kit és mivel kereshetek hozzáadása
 • Hatékony információ közlés

2. Átláthatóság

 • Gazdasági ügyek átláthatóbbá tétele
 • Beszámolók, jegyzőkönyvek
 • Alapszabály

3. Rendezvények

 • Gólyatábor és orientációs napok megvalósítás
 • Pályaorientáció segítése
 • Fórumok teremtése, hallgatók bevonása
 • Levelezős és mesteres hallgatók bevonása
 • Különböző együttműködések

4. Tudományos élet fellendítése

5. Hallgatói Önkormányzat

 • Kari/egyetemi vezetéssel együttműködés
 • Utánpótlásképzés, átadás-átvétel
 • Továbbképzés, csapatépítés

Vélemény, hozzászólás?